همه چیز درباره سیم کشی دندان و چگونگی انجام آن
سیم کشی دندان یک روش رایج و موثر برای بهبود ظاهر و هم ترازی دندان ها است. انواع مشکلات بایت های دندان به واسطه سیم کشی رفع می شوند. تاثیر این متد درمانی روی ظاهر فک و دندان باعث شده است که افراد زیادی در سنین مختلف خواستار انجام آن باشند. اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که برای انجام هر روش درمانی یا زیبایی، لازم است که از مزایا، معایب و شرایط انجام آن اطلاعات کافی داشته باشید. از این جهت لازم دانستیم تا در مطلب ذیل به توضیح همه چیز درباره سیم کشی دندان و شرایط انجام آن بپردازیم. اگر شما هم متقاضی انجام این تکنیک درمانی هستید؛ تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
سیم کشی دندان چیست و چگونه انجام می شود؟
سیم کشی دندان که به عنوان ارتودنسی دندان شناخته می شود؛ روشی که ارتودنتیست به واسطه آن به اصلاح نامرتبی دندان ها و ناهنجاری های فک بالا و پایین می پردازد. سلامت دهان و دندان تا حد زیادی به نحوه قرارگیری دندان ها روی یکدیگر وابسته است. تا زمانی که دندان های ردیف بالا و پایین فرم درستی نداشته باشند و به درستی روی همدیگر قرار نگیرند، خطرات زیادی از جمله فرسایش دندان ها، انواع بیماری های لثه، پوسیدگی دندان و…سلامت دهان را تهدید می کند.
مراحل انجام سیم کشی دندان
اولین قدم برای سیم کشی دندان ها، مراجعه به ارتودنتیست و معاینه دقیق دندان و فک است. در این مرحله متخصص ارتودنسی بسته به وضعیت دندان ها و شدت ناهنجاری ها تعیین می کند که چه جنس یا نوعی از سیم کشی برای اصلاح وضعیت فک و دندان مناسب است. پس از تعیین نوع سیم کشی نوبت به نصب براکت ها است.
در این مرحله براکت ها با استفاده از مواد مخصوصی روی دندان چسبانده می شوند. زمانی که نصب براکت ها روی دندان به طور کامل انجام شود، سیم از میان براکت ها عبور داده می شود و متناسب با میزان نامرتبی دندان، شدت کشیدگی آن تنظیم می شود. در انتها برای دریافت نتیجه ای بهتر و سریع تر از سیم کشی، کش های پلاستیکی یا فلزی، به براکت های دندان بالا و پایین متصل می شوند.
فرآیند سیم کشی دندان چقدر به طول می انجامد؟
شدت ناهنجاری ها و نامرتبی های دندان اصلی ترین فاکتور تعیین کننده مدت زمان سیم کشی یا ارتودنسی دندان هستند. در حالت طبیعی 6 تا 24 ماه زمان نیاز است که دندان ها بعد از سیم کشی تراز و مرتب شوند. اما اگر شدت به هم ریختگی دندان شدید باشد، یا ارتودنسی دندان با هدف اصلاح ناهنجاری های فک مانند کراس بایت انجام شود، ممکن است این فرآیند تا 36 ماه به طول بی انجامد.
دومین فاکتور مهم و تاثیرگذار روی مدت زمان فرآیند سیم کشی، سن فرد است. هرچه قدر که سن مراجعه کننده برای انجام ارتودنسی کمتر باشد، برای صاف و مرتب شدن دندان و فک ها به زمان کمتری احتیاج است.
سیم کشی دندان برای چه کسانی مناسب است؟
اکثر افرادی که متقاضی انجام ارتودنسی دندان هستند؛ از این موضوع که آیا سیم کشی دندان برای آن ها مناسب است یا خیر، اطلاعی ندارند. در ادامه به این موضوع که سیم کشی دندان برای چه کسانی مفید است؛ اشاره شده است:
- کسانی که دندان هایشان با فاصله در کنار یکدیگر قرار گرفته است.
- افرادی که دندان هایشان به صورت منظم کنار یکدیگر قرار نگرفته است.
- افرادی که فکشان جلوتر یا عقب تر از حالت طبیعی است.
- افرادی که مایل هستند طرح لبخند طبیعی و زیبایی را تجربه کنند.
چه سنی برای انجام سیم کشی دندان مناسب است؟
به طور کلی سن دقیقی برای سیم کشی دندان تعریف نشده است. اما اغلب متخصصان بر این عقیده هستند که بهترین زمان برای سیم کشی دندان ها، پس از درآمدن دندان های دائمی است. با این حال از آنجایی که زمان افتادن دندان های شیری و رشد کردن دندان های دائمی برای هر فرد بین سن 8 تا 14 سالگی اتفاق می افتد، بهتر است در همین سنین برای انجام ارتودنسی دندان اقدام شود.
در نظر داشته باشید سیم کشی دندان در دوران کودکی و نوجوانی با اهداف متفاوتی انجام می شود. سیم کشی دندان ها در دوران کودکی تا نوجوانی با هدف اصلاح موقعیت دندان هایی است که در حال رشد هستند. در صورتی که این عمل در دوران بزرگسالی با هدف تراز کردن دندان های دائمی و هماهنگی آن ها با موقعیت فک انجام می شود.
سیم کشی دندان چه مزایایی به همراه دارد؟
سیم کشی دندان علاوه بر اصلاح موقعیت دندان ها و بهبود ناهنجاری فک ها، با مزایای دیگری همراه است؛ که در ادامه به برخی از آن ها اشاره شده است.
- سیم کشی دندان سبب می شود تا فرد لبخند زیبا و بدون نقصی را تجربه کند.
- با انجام ارتودنسی احتمال بروز بیماری های دهان و دندان مانند التهاب لثه و پوسیدگی دندان کاهش پیدا می کند.
- سیم کشی با تراز کردن دندان ها باعث می شود تا در گفتار و نحوه جویدن غذا تغییرات مثبتی رخ دهد.
- بعد از سیم کشی دندان نحوه رسیدگی و مراقبت از دندان ها آسان تر می شود.
- احتمال ابتلا به اختلال مفصل گیجگاهی بعد از سیم کشی دندان کاهش پیدا می کند.
هزینه سیم کشی دندان چقدر است؟
در حال حاضر امکان تعیین دقیق هزینه سیم کشی دندان وجود ندارد. با توجه به اینکه پارامترهای متعددی مانند نوع سیم کشی دندان، شدت آسیب دیدگی دندان، نوع ناهنجاری فک، کیفیت بریس های انتخابی و سطح مهارت ارتودنتیست در قیمت سیم کشی دندان موثر است؛ پیشنهاد می شود برای اطلاع دقیق از هزینه ها به صورت مستقیم با متخصص ارتودنسی مشورت شود.
مراجعه به پزشک
سیم کشی با بریس سالیان زیادی است که برای درمان ناهنجاری های فک و نامرتبی دندان ها کاربرد دارد. اما همه افراد کاندید مناسبی برای انجام آن نیستند و بهتر است قبل از اقدام درباره سیم کشی دندان با ارتودنتیست مشورت شود. شما می توانید برای دریافت مشاوره تخصصی در این زمینه به کلینیک تخصصی دکتر محمدرضا بدیعی مراجعه کنید.
دکتر محمد رضا بدیعی متخصص ارتودنسی از دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی و دارای بورد تخصصی ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت با ویزیت رایگان و مشاوره تخصصی در این زمینه، شما را برای انجام سیم کشی دندان و انتخاب بهترین نوع آن راهنمایی می کند. جهت دریافت نوبت، به صورت حضوری یا از طریق شماره های تماس درج شده در سایت ایشان اقدام کنید.